Schüsslerzouten

Schüsslerzouten
 
 
Dit is een biochemische benadering van de mens volgens dokter Schüssler (1821-1898 : arts, chirurg , verloskundige, homeopaat) : bij raadpleging van een onderzoek naar de menselijke cellen en door de kennis van fysioloog Moleschott die ontdekte dat opbouw en de levensvatbaarheid van de organen bepaald worden door anorganische bestanddelen (zoals bv. mineraalzouten) vond Dr.Schüssler, als biochemicus in die tijd, dat het lichaam bestaat uit 12 ingrediënten, de 12 celzouten.

Ondertussen zijn er wel meer ontdekt, vooral de aanvullingen, die Dr.Schüssler niet kon vinden door de toenmalig aanwezige apparatuur.

"Zout is leven” wist dr. Schüssler dus al in de 19° eeuw.

De celzout-therapie van Dr.Schüssler is er dan ook op gericht om tekorten aan celzouten of minerale zouten aan te vullen. Vooral de ionen van minerale zouten zijn voor ieder lichaamsfunctie onontbeerlijk.

Nu valt of staat gezondheid met een goede celstofwisseling. Het is op dit niveau dat we gebruik maken van de celzout-aanvullingen.

De celzouten zijn enorm verdund- zoals in de homeopathie- maar zijn "verwreven”, zodat er ionen ontstaan, om te komen tot lichaamseigen stof, of anders gezegd, om het celmembraan te kunnen passeren. En dan zitten we op de kern.

In de bereidingen van de celzouten vermaalt men de celzouten tezamen met lactose om via het slijmvlies in de mond, keel en slokdarm direct in de bloedbaan te komen.

Het zijn daarom ook geen pillen die men "slikt”, maar pastilles die men in de mond laat smelten.

De celzouttherapie gaat er niet van uit dat er tekorten in de voeding zitten, maar dat gezondheidsklachten ontstaan door het niet goed kunnen opnemen van de essentiële minerale zouten (celzouten) voor een goede stofwisseling.

En tekorten aan celzouten in de cellen zijn individueel door aanleg, leef- en/of omgevingsfactoren en deze tekorten tekenen zich duidelijk in het gezicht af als tekortkenmerken.

Het is aan de hand van het gelaat of gezichtsdiagnose (en het stellen van vragen inzake levensstijl, gewoontes, gedrag,…) dat een aanvulling van celzouten aangeraden wordt.

Celzout-aanvullingen kan voor iedereen geschikt zijn, ongeacht de leeftijd en kan nooit teveel ingenomen worden (gezien de verdunning D6 of D12).

 

?xml:namespace>

Met behulp van de inname van celzouten activeren we het regenerend vermogen van het lichaam waar nodig is. De celzouten kunnen naast homeopathische als reguliere geneesmiddelen worden toegepast : er is immers sprake van ondersteuning en bevordering van de cellen op basis van minerale zouten.

Het zijn immers geen pillen maar pastilles of tabletten.

 

 

 

 

 

?xml:namespace>

?xml:namespace>

?xml:namespace>

?xml:namespace>

?xml:namespace>